GENÇLERİN YENİ MEKANI BURASI HERKEZ BURDA SEN NERDESİN ?
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

GENÇLERİN YENİ MEKANI BURASI HERKEZ BURDA SEN NERDESİN ?

HOŞ GELDİNİZ

AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Smf FLatcast Radyo KuruLumu

YazarMesaj
DaRbé
Admin
Admin
DaRbé

Erkek
Okuduğunuz Okul ? : Mehmet Emin Horoz Lojistik Anadolu Meslek Lisesi
Mezun Olduğunuz Okul ? : Mustafa Pars i.ö.o

Smf FLatcast Radyo KuruLumu Empty
MesajKonu: Smf FLatcast Radyo KuruLumu   Smf FLatcast Radyo KuruLumu Icon_minitimeÇarş. Nis. 23, 2008 2:44 pm

İLk olarak flatcast.com adresine gidiyoruz kayıt oluyoruz sonra tekrar kullanıcı adımız ve şifremizle login oluyoruz [hello sizin nickiniz] yazan yerin altındaki linke tıklıyoruz "Broadcaster's area" yazan yere daha sonra karşımaza gelen yerde sol üst tarafta new stream yazısına tıklıyoruz gerekli yerleri dolduruyoruz burada sizden url isteyecektir url bölümüne radya yayını nerde yapacaksanız o sitenin adresini veriyorsunuz site.adı.com/index.php?action=radyo yazıyorsunuz daha sonra mailinize gerekli bilgiler geliyor
iframe
Flatcast
/iframe
gibi şimdi yukardaki benim kendi radyomun linki bunu eklemeyin eklerseniz benim radyom çalar forumunuzda önemli olan kendi radyosu olmasını isteyen arkadaşlar
şimdi mailinize radyo yayını yapacağınız linkin geldiğini ve bu linki aldığınızı düşünerek anlatıma başlıyorum
ilk olarak
bir not defteri veya metin editorune şu şekilde kodumuzu ekliyoruz.

Kod:

<?php
function template_main()
{
echo '
<iframe name="I1"
src="mailine gelen linki buraya yapıstırın" height="480"
width="640" scrolling="no" border="0" frameborder="0">
siteadı.com radyosu
</iframe>
';
}
?>

Mailinize gelen linki buraya yapıştırın dediğim yere kendi linkinizi apıştırın
ve farklı kaydet deyip
Radyo.template.php adında kayıt edelim php olarak kayıt edemiyorum diyorsanız farklı kaydet dediğinizde dosya ismine tırnak işareti içerisinde "Radyo.template.php" yazıp kaydedin tırnak işaretlerini unutmayın ve bu kayıt ettiğiniz dosyayı /Themes/default/ klasörü içerisine gönderin
daha sonra gene aynı şekilde not defteri veya bir metin editörü ne şu kodları ekleyip
Kod:

<?php
function CanliYayin ()
{
loadTemplate('Radyo');
}
?>

Radyo.php isminde kayıt edip /Sources klasörün içerisine gönderin
Sonra, /Themes/default/languages/Who.turkish.php dosyasını açın
En sona ?> üstüne şu kodu ekleyin.

Kod:

$txt['whoall_radyo'] = '<a href="' . $scripturl . '?action=radyo">Radyo</a> dinliyor.';

Sonra, index.php dosyasını açın ilk forum ana dizinindeki index.php
bulun
Kod:

$actionArray = array(

Hemen altına şunu ekleyin
Kod:

'radyo' => array('Radyo.php', 'CanliYayin'),

Daha sonra default temanın index.template.php dosyasını açın
ßul
Kod:

// the [member] list button
if ($context['allow_memberlist'])
echo ($current_action == 'mlist' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'mlist' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=mlist">' , $txt[331] , '</a>
</td>' , $current_action == 'mlist' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

Hemen ALtına ekle
Kod:

//new menu [radyo] button
echo ($current_action == 'radyo' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '">&nbsp;</td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'shop' ? 'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=radyo">Radyo</a>
</td>' , $current_action == 'radyo' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '">&nbsp;</td>' : '';

Default Temada butonda eklemiş olduk
bu olaya bütün temalarda işlem görür ama ben sadece default temaya buton eklettirdim diğer temalardada buton eklemek isterseniz gene yardımcı olurum
şimdi radyonuza siteadı.com/index.php?action=radyo diyerek ulaşabilirsiniz
kimler onlinede şu şahıs radyo dinliyor diye görebilirsiniz
yayın yapmak içinde gene flatcast.com adresinden kullanıcı adımızla login olduktan sonra Broadcaster's area linkine tıklayıp gelen sayfadan Start stream linkine tıklamamız yeterli karşımıza radyo panelimiz çıkar hepinize kolay gelsin...
https://forummekan.1talk.net

Smf FLatcast Radyo KuruLumu
1 sayfadaki 1 sayfası